Havuz Temizliği

Havuz Bakım Önerileri: Havuzunuzu Temiz Tutun
YÜZME HAVUZLARININ BAKIMI ĐSLETĐLMESĐ Yüzme havuzları son yıllarda günlük yasamımıza yoğun olarak girdi. Özellikle, yaz aylarında, turizmin yaygın olduğu bölgelerde, yazlık; kıslık sitelerde, villa veya özel konutlarda, okullarda, hastanelerde, kaplıcalarda.Ülke genelinde yaygın olarak kullanılan yüzme havuzlarında basta çocuklar olmak üzere milyonlarca insanın yararlandığı bilinmektedir. Đnsan sağlığı için önemli bir yeri olmasına rağmen, havuzların tasarımı, yapımı, isletilmesi kontrol edilmemekte ve denetlenmemektedir.
Nisan 2000 tarihinde zorunlu standart olarak kabul edilen ve yayınlanan TS 11899 No.lu ulusal standartlar olmasına rağmen, ne yazık ki bu konuda yatırım yapan bakanlıklar, belediyeler, üniversiteler, diğer okullar ve diğer resmi özel kurumlar bu standartları ihale sartnamelerine koymamaktadırlar. Bu standartlara uygun olarak denetleme ve kontrol yapılmamaktadır.
Yüzme havuzu suyu içme suyu niteliğinde olmalıdır. Bunu sağlayabilmek için; havuzlar tasarımından, yapımına isletmesine kadar tüm asamalarında ulusal ve uluslar arası standartlara, yönergelere zorunlu olarak uyumlu olması gereklidir. Đnsan sağlığı için önemi tartısılmayacak yüzme havuzlarının standartlara uygun yapılmaması ve denetlenmemesi bu sektörde bulunan imalatçı, ithalatçı, yapımcı ve denetleme görevini yapmayan bakanlıkları, belediyeleri yakından ilgilendirmekte ve sorumluluk altında bırakmaktadır.
Mevcut yüzme havuzlarını hijyen ve teknik kosullara uygun isletebilmek için, pratik olarak alınması gereken önlemleri ve yapılacakları söyle sıralayabiliriz.
1- 1- Makine dairesinin doğal veya cebri olarak havalandırılmasını sağlamak gerekir.
2- 2- Makine dairesinde doğal gider yoksa 50x50x50 cm. boyutlarında bir rögar yaparak drenaj pompası ile biriken suları uzaklastırmak gerekir.
3- 3- Makine dairesi tabanı ve yan duvarları seramik veya yüzeyi düzgün bir malzeme ile kaplanması gerekir.
4- 4- Denge tankının taban ve yüzeylerinin seramik veya yüzeyi düzgün bir malzeme ile kaplanması gerekir.
5- 5- Topraklama tesisatı yoksa, mutlaka yaptırmak gerekiyor. [E.M.Odasından bilgi alabilirsiniz]
6- 6- Kırılgan bir yapıya sahip ve kırılmıs, tasma ızgaralarını ultraviyole ısınlara dayanıklı, ızgara aralığı 0.8 mm. Olan ızgaralarla değistirmek doğru olur.
7- 7- Havuzda kullanılacak kimyasalları alırken, satıcı firmadan bu ilaçların sağlığa uygun olduğunu belirten belgeleri, sertifikaları isteyin. Özellikle kimyasallar konusunda dikkatli olunması gerekiyor. Çünkü pazarda ki sorumsuz satıcılar denetlenmeyen, sağlığa uygunluğu belgelenmemis ve standartlarda tanımlanmayan kimyasalları pazarlamaktadır.
HAVUZ GENEL KULLANIMA AÇIKSA (site, okul havuzları, aqua parklar v.b.) Yukarıdaki sıralamaya ek olarak;
1- 1- Havuza giris kontrollü olmalı. Havuzun büyüklüğüne bağlı olarak en az iki yerden dezenfekte edilmis ayak yıkama havuzundan geçilerek havuz platformuna girilmelidir.
2- 2- Günlük faydalanacak insan sayısına bağlı olarak dus tesisatı, bay, bayan tuvaleti mutlaka bulunmalı.
3- 3- Uzun saçlı erkekler ve bayanlar bone takmadan havuza girmemeli.
4- 4- Havuza girmeden önce, güneslendikten sonra dus almadan havuza girmesi konusunda yüzücüler uyarılmalı.
5- 5- Genel kullanıma açık havuzlarda, dezenfeksiyon, dozlama tesisi ile yapılmalı ve otomatik kontrol mutlaka olmalıdır.
6- 6- Flokulasyon (Çöktürücü) malzemesi, dozaj pompası aracılığı ile sisteme filtrelerden önce sistem çalıstığı sürece verilmelidir.
7- 7- Dezenfeksiyonun etkili olabilmesi için pH değerinin 7.2-7.6 değerleri arasında tutulması gereklidir.
8- 8- Haftada bir gün havuz bakıma alınmalı, ziyaretçilerin havuza girisi engenlenmelidir.
YÜZME HAVUZLARINDA (Günlük, Haftalık, Aylık, Yıllık) BAKIM Özel yüzme havuzlarında; havuzun günlük, haftalık bakımını havuz sahibi veya bakım konusunda eğitilmis bir kisi yapabilir. Ancak havuz yapımcı firmanın kullanım talimatına uymak gerekir. Aylık ve yıllık bakım konusunda bakımcı bir firma ile sözlesme yapılması tavsiye edilir.
Genel kullanıma açık havuzlarda, havuzun büyüklüğüne ve kullanan insan sayısına bağlı olarak en az iki tane havuz teknisyeni istihdam etmek gerekir. Yıllık bakım havuz teknisyenlerine veya bakımcı firmaya yaptırılabilir. Her kosulda havuz yapımcısı firmanın kullanım talimatlarına uyulması gerekir.
• Hijyen açıdan sorunsuz yüzme havuzu suyunun ve bunun sürekliliğinin sağlanması için, filtrasyon ve dezenfeksiyon tesisinin sürekli çalısması gerekir. (Bakım yapıldığı günler hariç)
• Filtrasyon ve dezenfeksiyon tesisi, yüzücü olmadığı zamanlar da (örneğin geceleri) hijyenik yardımcı parametrelerin sağlanması halinde (serbest klor, bağlı klor, ph değeri) kısmen düsük kapasitede çalıstırılabilir.
• Havuz dip temizliği haftada en az iki kez, havuz duvar temizliği en az iki haftada bir yapılmalıdır. Yüzücü yoğunluğu ve çevre kirliliğine bağlı olarak açık havuzlarda dip temizliği her gün yapılabilir.
• Ön filtreler en az haftada iki kez temizlenmelidir. Kıl tutucu basınçlı su ile temizlenmeli, ön filtre içinde biriken çöpler elle çıkarılmalıdır. Özellikle havuzu sezon basında devreye alırken ön filtre temizliği gözleme bağlı olarak günde birkaç kez yapılabilir.
• Tasma kanalları en az haftada bir kez temizlenmek zorundadır. Kanalların temizlenebilmesi için oluk ızgaraları kaldırılmalı, ızgaranın oturduğu yerler ve kanal basınçlı su ve fırça ile temizlenmelidir.
• Denge tankı en az yılda bir kez ve gerektiğinde bosaltılarak temizlenmelidir.
• Kum filtresi temizliği (ters yıkama) filtrasyon sırasında, filtreye giren su ham su olarak değerlendirilir. Ham su içinde bulunan ön filtreden geçen parçacıklar kum filtresine girdiğinde su süzülerek havuza gider, parçacıklarda kum üzerinde birikir. Biriken parçacıklar zamanla ham suyun fitrasyonunu engeller, aynı zamanda suda mikroorganizmaların çoğalmasına
NEDEN olarak suyun kalitesini bozar. Đste filtrede biriken bu parçacıkların temizlenme islemine ters yıkama denir. Ters yıkama zamanını filtre üzerindeki manometreden gözlemleyebiliriz. Ters yıkama filtre üzerinde bulunan çok yollu vananın Backwash konumuna, büyük tesislerde vanaların ters yıkama konumuna getirilmesi ile yapılır. Ters yıkama sırasında pompadan gelen su filtre altından üstüne doğru yönlendirilerek üstte biriken parçacıklar, ters yıkama hattından dısarı (yağmur hattı veya kanalizasyona) atılır. Ters yıkama süresi 1-3 dakika arasında olabilir. Pratik olarak, ters yıkama hattı üzerinde bulunan seffaf siseden de gözlemlenebilir.
• Çocuk havuzlarının hijyeni ve temizliğine daha çok önem verilmelidir. Çocuklar büyüklerin etkilenmediği miroorganizmalardan etkilenirler. Çocuklar yasları gereği havuzu kısa sürede kirletirler. Standartlara uygun bir tesiste çocuk havuzu filtrasyon dezenfeksiyon tesisleri büyük havuzlardan ayrı olmalıdır. Ancak ülkemizdeki uygulamalar da çocuk havuzları büyükler havuzu ile aynı sistem içinde yapılmaktadır. Eğer çocuk havuzu ayrı ise ayda bir kez bosaltılmalı, temizlenip dezenfekte edildikten sonra, temiz su ile doldurulur ve yeniden isletmeye alınmalıdır.
• Filtrasyon ve dezenfeksiyon tesisatında bulunan pompalar, filtreler, dozaj pompaları, esanjörler, dozlama ünitelerinin sezon sonunda ve havuzu devreye alırken periyodik bakımı mutlaka yapılmalıdır. Periyodik bakım yapımcı havuz firması tarafından yapılmalı veya talimatlarına uygun olarak konusunda uzman firma tarafından yapılmalıdır.
YÜZME HAVUZU SUYUNDA GÖRÜLEN SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERĐ
SU BULANIK AMA RENKLENME YOK...
NEDEN1 : Asırı organik kirlerin suya girmesi sebebiyle (alısılmıstan daha fazla insan girmesi; rüzgar, fırtına ile çok miktarda madde tasınmıstır)
ÇÖZÜM : pH değerini kontrol edin, gerekiyorsa düzeltin (pH 7.2-7.6 arası). Sok klorlama yapın. Diğer bir yol standart dezenfeksiyon maddesini daha önce ekleyin; gerekiyorsa ters yıkama yapın ve sonra topaklayıcı kullanarak geri kalan pislikleri uzaklastırın. Mümkünse bundan sonraki asırı kirlenmeleri önleyin (örn. Havuz örtüsü kullanın)
NEDEN 2: Dezenfeksiyon maddesinin dozlanmasının çok geç, çok yetersiz yapılması (ölçüm veya dozaj hatası) hatta hiç yapılmamıs olması.
ÇÖZÜM: Önce ikinci bir dozlama yaparak bulanıklığı bertaraf etmeyi deneyin. Bu bir ise yaramazsa önce sok klorlama, sonra topaklama yapılmalıdır.
NEDEN 3: Asırı yüksek pH değeri yüzünden dezenfeksiyon maddesi etkisini göstermiyor.
ÇÖZÜM: pH değerini ölçün, 7.2-7.6 olcak gibi düzeltin. Suya taze doldurunca, su sertliği yüksek ise pH yükselme eğilimi içinde olacaktır. pH değerini en az bir kere kontrol etmelisiniz.
NEDEN 4: Kısa filtre çalıstırma süresi yada filtrenin içinin temizlenmemesi yüzünden konulan dezenfeksiyon maddesinin etkisini yeterince gösterememis olması. ÇÖZÜM: Filtreyi günde en az 6 saat çalıstırın. Haftada bir ters yıkama yapın, gerekiyorsa dezenfekte edin. Tüm bunlar da ise yaramıyorsa, filtre kumunu yenileyin (kumun üç yılda bir yenilenmesi gerekir)
NEDEN 5: Mikroskopik boyutta kir partikülleri, çevreden tasınan toz, is ve benzeri seyleri özellikle havuz lambaları yandığında görebilirsiniz. SU YESĐLĐMSĐ BULANIK
NEDEN: Yosun engelleyici madde eksikliği, suda daha fazla yosuna besi olan maddelerin bulunması (örn. Fosfat) uzun süre yeterli su dezenfeksiyonu yapılmaması yüzünden. ÇÖZÜM: Yoğunlasma önleyici madde ancak suda devamlı bulunursa bir ise yarar. pH değeri düzeltildikten sonra sok klorlama yapınız. Sonra yosun ilacını sok dozda kullanın. Sudaki fosfat, liner kaplama gibi PVC malzemelerde yumusatıcı olan kimyevi madde mükemmel yosun besinidirler. 7.2 ila 7.6 arasında pH değerini koruyup, düzenli dezenfeksiyon yapmaya dikkat edin SU YESĐL AMA BERRAK
NEDEN 1: Doldurulan suda demir izleri... muhtemelen kuyu suyunuzda demir var (bu renk değisimi çoğu kez havuz hemen doldurulduktan sonra görülür) ÇÖZÜM: pH değeri düzeltilin. Filtrasyona devam edin.Sok klorlama ve topaklama yapın. Havuz doldurmak için su seçimi yapın.(Havuz doldurma suyu TS 266’ya uygun olmalıdır.)
NEDEN 2: Doldurulan suda bakır izleri... tesisattaki bakır parçaların asınması (örn. Pompanın fanındaki asınma) bakır içeren yosun önleyiciler ÇÖZÜM: pH değerini düzeltilin. Filtrasyona devam edin. Sok klorlama ve topaklama yapın. Havuz doldurmak için su seçimi yapın. .(Havuz doldurma suyu TS 266’ya uygun olmalıdır.)
NEDEN 3: Yabancı ürünlerle olumsuz etkilesim. ÇÖZÜM: Suyu bosaltın, yeniden doldurun. SU SÜTÜMSÜ BULANIK, BEYAZIMSI
NEDEN 1: Sertlik olusturucular (Kalsiyum – kireç) ph değerinin yüksek olması yüzünden çökelmis. ÇÖZÜM: pH değerini ayarlayın ve kireci topaklama maddesi kullanarak filtre ile temizleyin. Gelecekte havuzu doldururken sertlik stabilizatörü suya ekleyin.
NEDEN 2: Topaklayıcı baslangıçta yanlıs pH değeri yüzünden (6.6 altında yada 7.8 üzerinde) flock olusturmamıs aksine flock olusturma isini pH düzeltildikten sonra yapmıs, tabii bu flocklar (topak taneleri) simdi havuzun içindeler. ÇÖZÜM: pH değerini doğru ayarlayın ve sürekli filtrasyon yaptırarak flokları yavas yavas yok edin. Diğer yol; suyun hareketini durdurun, flokların tamamının havuz dibine inmesini bekleyin sonra dikkatle zemin süpürgesi ile emerek alın. SU KAHVERENGĐMSĐ YADA SĐYAH KAHVERENGĐ BULANIK
NEDEN: Doldurma suyunda demir izleri var. ÇÖZÜM: Yukarıdaki islemlerin aynısı (sok klorlama)
Telefon: 0532 0 665 668
Fax: 0536 895 52 46
Fax: 0536 895 52 46
7/24 Saat: 05:00 am – 24:00 pm
7/24 Saat Hizmet
7/24 Saat Hizmet
- Rezidans Temizliği
- Ana Sayfa
- bursa kurumsal temizlik sirketi
- nilufer temizlik sirketi
- yildirim temizlik sirketi
- osmangazi temizlik sirketi
- inegol temizlik sirketi
- mustafakemalpasa temizlik sirketi
- orhaneli temizlik sirketi
- orhangazi temizlik sirketi
- bursa insaat sirketi
- nilufer insaat sirketi
- yildirim insaat sirketi
- kestel insaat sirketi
- osmangazi insaat sirketi
- inegol insaat sirketi
- gemlik insaat sirketi
- mudanya insaat sirketi
- mustafakemalpasa insaat sirketi
- orhaneli insaat sirketi
- orhangazi insaat sirketi
- yetkin temizlik temizlik malzemeleri satis
- bilgi
- blog posts
- referanslar
- bursa temizlik hizmeti
- bursa apartman temizligi
- bursa villa temizligi
- bursa ev temizligi
- bursa evde hali yikama
- bursa evde koltuk yikama
- bursa tasinma temizligi
- bursa endustriyel temizlik
- bursa cam temizligi
- bursa ofis temizligi
- bursa poliklinik temizligi
- bursa imalathane temizligi
- bursa residans temizligi
- bursa havuz temizligi
- bursa gemi temizlik sirketi
- bursa insaat sirketi
- bursa kaleboduk fayans sirketi
- bursa mermer sirketi.htm
- bursa prefabrik sirketi
- bursa ahsap yapi sirketi
- bursa emlak sirketi
- yetkin temizlik temizlik insan kaynaklari
- bursa imalathane temizlik sirketi
- temizlik hizmeti
- bursa dis cephe temizligi
- bursa dezenfektasyon sirketi
- bursa yerinde koltuk temizlik firmasi
- bursa koltuk temizlik firmasi
- havuz temizligi
- insaat sonrasi temizlik.htm
- nilüfer temizlik firmalari
- bursa ev temizligi sirketleri
- bursa site temizligi
- bursa temizlik firmasi
- bursa villa temizlik sirketi
- ev temizlik
- bursa villa temizligi
- bursa isyeri temizlik
- bursa temizlik firmasi
- koltuk temizligi
- dis cephe cam silimi bursa
- temizlik
- cami temizligi firmalari
- cami temizligi
- bursa cami temizlik firmasi
- is yeri temizlik
- hali yikama
- insaat sonrasi temizlik
- temizlik sirketi
- ofis temizligi sirketleri
- fabrika temizlik sirketi
- fabrika temizlik sirketleri
- temizlik firmasi
- fabrika temizlik
- halifleks yikama sirketi
- bursa temizlik sirketleri
- hali temizlik firmasi
- haliflex yikama sirketi
- halifleks yikama
- yeni daire temizligi
- mermer cilalama
- dezenfeksiyon
- kres anaokulu temizlik sirketleri
- endustriyel temizlik
- nilufer temizlik sirketi
- endustri tesisleri temizlik sirketi
- halifleks yikama firmalari
- hastane temizligi
- hastane temizlik sirketi
- diger temizlik hizmetleri
- poliklinik temizlik sirketi
- villa temizligi
- apartman temizligi
- bina temizligi
- evde hali koltuk yikama
- kestel temizlik sirketi
- banyo tuvalet temizligi
- havuz temizligi
- insaat sonrasi temizlik
- bursa havuz temizlik sirketi
- bursa insaat sonrasi temizlik sirketi
- bursa insaat sonrasi temizlik
- bursa hastane temizligi
- bursa saglik yeri temizligi
- ofis temizlik sirketi
- bursa ofis temizlik sirketi
- ofis temizligi
- imalathane temizligi
- bursa imalathane temizlik sirketi
- bursa fabrika temizligi
- fabrika temizligi
- dis cephe cam temizligi
- bursa dis cephe cam temizligi
- osmangazi temizlik hizmetleri
- nilüfer ev temizlik sirketi
- nilufer ofis temizlik firmasi
- inegol temizlik hizmetleri
- mudanya temizlik sirketi
- bursa temizlik sirketi
- bursa insaat firmasi
- gemlik temizlik sirketi
- bursa tadilat sirketi
- bursa karot kirim sirketi
- hakkimizda
- temizlik hizmeti
- gorsel medya
- bursa temizlik sirketi
- yetkin temizlik temizlik malzemeleri satis
- yetkin temizlik iletisim.php
- Villa Teemizliği
- Ev Temizliği
- Evde Halı Yıkama
- Evde Koltuk Yıkama
- Taşınma Temizliği
- İnşaat Sonrası Temizlik
- Endüstriyel Temizlik
- Bina Cam Temizliği
- Ofis Temizliği
- Fabrika Temizliği
- Hastane Temizliği
- Poliklinik Temizliği
- İmalathane Temizliği
- Apartman Temizliği
- Havuz Temizliği
- temzlik urunlerinde dikkat edilmesi gerekenler
- temizligi en az kac kisi yapmali
- temizligin incelikleri
- temizlik
- temizlik firmasi
- temizlik hizmeti
- temizlik sirketi
- temizlik araclari
- temizlik bilgileri
- temizlik bolgeleri
- temizlikci bedelleri
- temizlikci fiyati
- temizlikci personel
- temizlik danismanligi
- temizlik detaylari
- temizlik egitimi
- temizlik egitimi nasil alinir
- temizlik egitiminin etkileri
- temizlik egitimi veren sirketler
- temizlik ekibi nedir
- temizlik elemani
- temizlik elemanlari
- temizlik faaliyetleri
- temizlik firmalari
- temizlik firmalari kac personel gonderir
- temizlik firmalarinda ba 430 akulu makina kullanimi
- temizlik firmalarinda kullanilan urunler
- temizlik firmasi
- temizlik firmasi bilgi
- temizlik firmasi kurmak icin
- temizlik firmasi kurmak icin bilgi
- temizlik firmasi kurmak isteyenler
- temizlik firmasina ulasmadan once
- temizlik firmasinda olmasi gerekenler
- temizlik firma uygulamalari
- temizlik fiyatlari
- temizlik gorevlisinin yaptigi gorev ve islemler
- temizlik gorev spesifikasyonlari
- temizlik hizmetleri esnasinda emniyet
- temizlik hizmetleri teklif iste
- temizlik incelikleri
- temizlik indirimleri
- temizlik iscilerinin haklari nelerdir
- temizlik isi arayanlar
- temizlik kampanyalari
- temizlik kampanyasi yapan firmalar
- temizlik makinalari kullanimi ve bakimi
- temizlik makinasi ba 600
- temizlik makinasi roto kullanimi
- temizlik makinasi taski 1000 e kullanimi
- temizlik makine parkuru
- temizlik malzemeleri nelerdir
- temizlik malzemesi alirken nelere dikkat edilir
- temizlik personel fiyati
- temizlik personeli
- temizlik personeli afet egitimi
- temizlik personeli egiten firmalar
- temizlik personeli egitim
- temizlik personeli is guvenligi egitimi almalimidir
- temizlik personeli istihdami
- temizlik personeli nasil olmalidir
- temizlik personelinde aranan incelikler
- temizlik personeli standart gorev tanimi
- temizlik personel istihdami yapan firmalar
- temizlik personelleri
- temizlik personelleri hangi egitimleri almis olmalidir
- temizlik personelleri nasil temizlik yapar
- temizlik personellerinde hangi nitelikler olmali
- temizlik personellerinin dikkat etmesi gerekenler
- temizlik prosedurleri
- temizlik proseduru
- temizlik puf noktalari
- temizlik sektoru
- temizlik sirketi
- temizlik sirketi bayilik
- temizlik sirketi egitim
- temizlik sirketi faaliyetleri
- temizlik sirketi franchising
- temizlik sirketi gizlilik iletisimler
- temizlik sirketi haberleri
- temizlik sirketi insan kaynaklari prosedurleri
- temizlik sirketi kayitlarinin tutulmasi
- temizlik sirketi kurmak
- temizlik sirketi mulk yonetimi
- temizlik sirketi musteri memnuniyeti
- temizlik sirketi ozel hizmet proseduru
- temizlik sirketi personel egitimi ve gelistirme
- temizlik sirketi personel sagligi ve kisisel hijyen talimatlari
- temizlik sirketi proje muduru gorev tanimlari
- temizlik sirketi risk kontrolu
- temizlik sirketi satinalma ve malzeme talebi
- temizlik sirketi turkiye geneli
- temizlik sirketleri
- temizlik sirketleri calisanlari icin emniyet kurallari
- temizlik sirketleri icin dosyalama sistemi
- temizlik sirketleri icin extractor kullanimi
- temizlik sirketleri icin is planlamasi
- temizlik sirketleri icin kalite kayitlarinin kontrolu
- temizlik sirketleri icin satin alma muhasebesi
- temizlik sirketleri icin urun standartlari ve teslim alma
- temizlik sirketleri is guvenligi politikasi
- temizlik sirketleri kaza raporlamasi ve incelenmesi
- temizlik sirketlerinde ekip sefi supervisor gorev tanimlari
- temizlik sirketlerinde elektrik supurgeleri
- temizlik sirketlerinde fatura ve israliyeler
- temizlik sirketlerinde is analizi temizlik personeli motivasyonu
- temizlik sirketlerinde musterinin temin ettigi urun proseduru
- temizlik sirketlerinden akumulator bakimi
- temizlik sirketlerinde tuvalet temizligi
- temizlik sirketlerinin hijyen cozumleri
- temizlik sirketleri personel sagligi
- temizlik sirketleri sitelerinde adres kismina dikkat
- temizlik sirketleri tamir bakim ve onarimi
- temizlik sirketleri tarafindan kullanilan araclar ve malzemeler
- temizlik sistemleri ve muayene kontrol uygulamalari
- temizlikte is gucu hesaplama is planlama ve is analizi
- temizlikte is guvenliginin onemi
- temizlikte kapi paspasi bakimi ve paspas cesitleri
- temizlikte kullanilan temizlik malzemesinin onemi
- temizlik urunleri nelerdir
- temizlik urunlerinin raf omru
- temizlik uygulamalari ve techizat malzeme kimyasal kullanimi
- temizlik ve uygun personel
- temizlik yapan firmalar
- temizlik yaparken uygulanabilecek pratik bilgiler
- temizlik yaparken uyulmasi gereken kurallar
- temzilikci fiyati
Bir Sorunmu Var?